Applicatie onderhoud

Bij de ontwikkeling van applicaties de afgelopen jaren is de documentatie veelal “het kind van de rekening". Onder de projectdruk worden er veelal applicaties gebouwd, opgestart en opgeleverd, maar dan… Hoe wordt “de boel” onderhouden? Vaak zijn er een groot aantal verschillende oplossingen ontwikkeld, voor vaak dezelfde besturing. Zeer verwarrend voor het bedienend personeel en de onderhoudsmensen, met als gevolg een stijgend risico op misinterpretatie en fouten.

Een specificatie van “hoe het zou moeten zijn” is vaak een eerste stap in de goede richting. Dit document beschrijft in duidelijk bewoordingen de te gebruiken besturingstandaarden, visualisatie standaarden en te gebruiken structuren.

Toekomstige projecten kunnen dan aan de hand van deze specificatie worden ontwikkeld, terwijl bestaande applicaties, vaak aan de hand van migratiepaden of projecten kunnen worden geschoond van de ontstane vervuiling.

Meer weten? Contacteer IAP.

Zorg dat uw Applicatie onderhoud wordt geoptimaliseerd door professionals.

Wij laten u tijdens een bakje koffie zien hoe we uw Applicatie onderhoud kunnen optimaliseren, geheel vrijblijvend uiteraard.